Tinc un dubte

Què t’amoïna? Tens preguntes sobre drogues, sexe, alcohol, temes psicològics o qualsevol altra cosa que t’inquieta?

A l’Andorra és jove buscarem un professional perquè resolgui el teu dubte!

Consultes

Com puc trobar l’equilibri entre els meus estudis i la meva vida social?

En primer lloc, és molt important que et planifiquis i t’organitzis. prioritza les tasques acadèmiques i les activitats socials que creguis que són més importants. Pots combinar els estudis amb la socialització, una bona opció podria ser estudiar en grup. Practica activitats que et relaxin. Revisa regularment la manera com gestiones el temps i redefineix les teves prioritats. L’objectiu és mantenir un equilibri que et permeti progressar acadèmicament mentre gaudeixes de la teva vida social i personal.

Rosanna Martí – psicopedagoga

Com sé si la relació amb la meva parella és sana i equilibrada?

Una relació és sana i equilibrada si hi ha respecte mutu, comunicació oberta, suport emocional, i independència. Cal que els dos membres se sentin valorats, es puguin expressar lliurement, i mantinguin una vida pròpia fora de la relació. .

Què puc fer si un company de classe pateix assetjament escolar?

Si un company de classe pateix assetjament escolar, ofereix-li suport, apropa-t’hi. Informa un professor o algú del centre escolar sobre la situació. Anima el teu company a parlar amb un adult de confiança. No ignoris l’assetjament i col·labora per crear un entorn segur per a tots.

Què he de fer si em sento pressionat a consumir drogues amb els meus amics? Jo no en vull consumir però vull mantenir l’amistat.

Comunica els teus límits amb fermesa i honestedat, explica’ls els teus motius per no consumir drogues. Busca activitats alternatives amb ells que no impliquin drogues. Si els teus amics respecten la teva decisió, l’amistat es reforçarà. Si no ho fan, considera si aquesta amistat és bona per a tu.

Tens algun dubte i vols que te’l resolguem?