5 consells per no distreure’t amb el Whats app mentre estudies

5 consells per no distreure’t amb el Whats app mentre estudies

Mentre estudies, és fàcil caure en la trampa de la procrastinació, especialment quan el teu telèfon constantment et tempta amb notificacions de WhatsApp. Aquí tens cinc consells pràctics per evitar distraccions i mantenir el focus en els teus estudis:

  1. Utilitza funcions de silenciament i personalitza notificacions

Una manera efectiva de reduir les distraccions és silenciar les converses que no siguin urgents. WhatsApp permet ajustar la durada del silenci, així que pots triar silenciar els grups o les converses durant les hores de classe o les sessions d’estudi. A més, és important que personalitzis les notificacions per rebre avisos només de missatges importants.

  1. Estableix horaris específics per consultar WhatsApp

Assigna’t intervals de temps durant els quals pots revisar el WhatsApp, com ara durant les pauses d’estudi o després de complir amb un objectiu específic. Aquesta estratègia t’ajudarà a mantenir un control sobre el temps que passes en l’aplicació i et permetrà concentrar-te millor en les tasques d’estudi.

  1. Aplica la Tècnica Pomodoro

La Tècnica Pomodoro consisteix a treballar intensament durant períodes de 25 minuts, coneguts com a “pomodoros”, seguits d’una pausa de 5 minuts. Durant els intervals de treball, evita completament l’ús del telèfon. Utilitza les pauses per revisar el WhatsApp, fer estiraments o descansar breument.

  1. Utilitza aplicacions d’ajuda per concentrar-te

Hi ha diverses aplicacions dissenyades per ajudar-te a gestionar el temps i evitar distraccions, com Forest, que et recompensa per no utilitzar el teu telèfon; de fet, crea bosc virtual a mesura que et concentres en el treball. Aquestes eines poden ser especialment útils per mantenir-te allunyat del WhatsApp i altres aplicacions mentre estudies.

  1. Desconnecta’t completament si és necessari

Si trobes que les distraccions continuen sent un problema, considera desactivar les dades mòbils o posar el telèfon en mode avió durant les sessions d’estudi. Aquesta mesura dràstica pot semblar difícil al principi, però pot ser efectiva per garantir que puguis concentrar-te sense interrupcions.

Recorda, la clau és trobar un equilibri que funcioni. Pot ser necessari provar diferents estratègies per veure quina o quines combinacions t’ajuden a mantenir el focus en els teus estudis sense caure en la temptació de les constants distraccions que et genera el WhatsApp.

Andorra és jove

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *