Per què l’anime atrau tant alguns joves?

Per què l’anime atrau tant alguns joves?

L’anime és una forma d’art visual que prové del Japó i que es caracteritza per les seves animacions distintives i uns arguments rics i variats, que abasten des de la fantasia i la ciència-ficció fins al drama, la comèdia, i fins i tot el terror. Originat com a expressió de l’animació japonesa, l’anime ha crescut fins a convertir-se en un fenomen global, amb una àmplia base de fans de totes les edats, tot i que és especialment popular entre els joves. L’anime té un estil artístic únic, amb personatges que sovint tenen grans ulls expressius, cabells de colors vius, i moviments exagerats que transmeten emocions de manera intensa. A més, es distingeix per la seva capacitat d’explorar una àmplia gamma de temes i gèneres, que tracten sovint qüestions profundes com la identitat, la moralitat, i la complexitat de les relacions humanes, tot plegat amb una narrativa rica i detallada.

Per què atrau tant els joves?

Un dels motius és la complexitat de les històries. Molts animes ofereixen trames amb personatges ben construïts que evolucionen al llarg de la sèrie. Això permet als espectadors connectar emocionalment amb les històries i els personatges, ja que experimenten un ampli ventall d’emocions. Per altra banda, l’anime comprèn tot tipus de gèneres, des de l’acció i l’aventura fins a les les històries d’amor, passant pel misteri. Aquesta diversitat significa que gairebé tothom pot trobar alguna cosa que li agradi, independentment dels seus interessos personals. A més,  les sèries d’anime tracten temes rellevants per als joves, incloent la recerca de la identitat, les relacions, els desafiaments socials, i la lluita per assolir els somnis.

Per altra banda, l’anime és una finestra a la cultura japonesa, permet descobrir-ne les tradicions, els valors i, sobretot, l’estètica. L’estil visual únic de l’anime i la cura als detalls en els dissenys dels personatges i els diversos mons que presenta són molt atractius. Finalment, ser fan de l’anime sovint implica formar part d’una comunitat global de seguidors amb interessos similars. Aquesta comunitat pot ser una font de suport, amistat i intercanvi cultural, oferint als joves un espai on se senten acceptats i valorats.

Andorra és jove