Ton Samarra, el nou fallaire menor

Ton Samarra, el nou fallaire menor

Andorra la Vella.- El lauredià Marco Castro ha aconseguit la distinció de fallaire major 2024 després que l’equip que capitanejava hagi estat el que ha trobat el clau d’or en el joc de pistes de la recerca de l’argolla de Fontargent que la comunitat fallaire del país ha celebrat aquest diumenge al matí al fons de la vall d’Incles. L’activitat ha congregat més d’un centenar de fallires.

Castro, que pertany al col·lectiu dels fallaires lauredians, substituirà en el càrrec a Gerard Remolins, fallaire major 2023, que li traspassarà la capa vermella durant l’acte que se celebra a la plaça del Consell General el dia 23 de juny presidit pels síndics generals i en presència d’autoritats de les diferents parròquies.

D’altra banda, el col·lectiu de fallaires de llum d’Andorra la Vella també té nou fallaire menor, en aquest cas Ton Samarra substitueix Iu Blasi. Els nens d’Andorra la Vella utilitzen el mateix procediment de la recerca de l’argolla, però amb un joc de pistes propi i el clau que han de trobar és de plata.

Un cop acabada l’activitat, els fallaires han fet el tradicional dinar de germanor a les instal·lacions de la casa de colònies d’AINA.

Enguany seran sis els col·lectius que rodaran falles: el dia 23 de juny ho faran Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria, Escaldes-Engordany, Canillo i la Massana. El dia 28 de juny serà Ordino qui tancarà el cercle fallaire amb la cremada de falles al voltant de la crema del Mai de sant Pere.

Andorra és jove