T’imagines poder votar un polític creat per IA?

T’imagines poder votar un polític creat per IA?

El Regne Unit serà el primer territori que podrà votar a un polític creat per intel·ligència artificil durant les properes eleccions generals que se celebraran el 4 de juliol al districte electoral de Brighton. El seu nom és AI Steve, i es presenta com a independent amb l’objectiu d’aconseguir un escó al Parlament britànic. El ‘candidat’ ha promès estar a disposició dels ciutadans les 24 hores del dia.

Darrere l’ambiciosa proposta hi ha l’empresari Steve Endacott, que es defineix a ell mateix com un “capitalista amb consciència social”. Si finalment surt elegit, seria ell qui assistiria físicament al Parlament i votaria als plens; però això sí, sempre segons les indicacions de la intel·ligència artificial. Seria un simple “intermediari”, ha afirmat en diverses entrevistes.

AI Steve ha estat dissenyat per la companyia Neural Voice, presidida pel mateix Endacott, i compta amb la seva pròpia pàgina web, lloc des d’on fa campanya. A hores d’ara, pot mantenir fins a 10.000 converses a la vegada.

Andorra és jove