22 joves inicien el seu treball al comú d’Andorra la Vella

22 joves inicien el seu treball al comú d’Andorra la Vella

Durant els mesos d’estiu, 44 joves dividits en dos grups formaran part de l’administració pública del comú d’Andorra la Vella gràcies al programa Curulla. La idea és que aquelles persones d’entre 16 i 17 anys que encara no poden entrar al cercle de treball d’estiu, tinguin l’oportunitat de començar a emplenar el seu currículum laboral a la corporació i que serveixi com a referència per al futur. Segons ha esmentat la cònsol menor d’Andorra la Vella, Olalla Losada, la idea és donar un cop de mà als joves de la parròquia.

Un projecte que té dos vessants, “donar oportunitat que els joves puguin treballar, però també que siguin els nostres ambaixadors, que coneguin des de dintre com és el comú i que ho puguin ensenyar a la resta de gent de la parròquia” ha qualificat la cònsol menor. En aquest sentit, la cap de Servei de Joventut i Participació Ciutadana d’Andorra la Vella, Patty Bafino, ha assenyalat que “és important fer-los participar, no només donant normes i tasques, sinó que ells puguin incorporar la seva mirada sobre el que poden oferir”.

Enguany, s’han presentat 88 joves a la convocatòria, dels quals la meitat han quedat descartats. El procés de selecció és senzill. Primerament, es realitza un examen on s’avaluen els seus coneixements. Després, es fa una entrevista personal on es valoren les aptituds i projeccions de cadascun, fet que també serveix a la corporació comunal com a mètode de classificació per saber en quin departament romandran. La principal novetat és que s’ha passat d’una oferta de treball per a les oficines de turisme a una ampliació a departaments com social, esports o cultura, entre altres, segons el perfil del seleccionat.

En la jornada inicial, s’ha preparat tota una sèrie de formacions per conèixer les qualitats i competències dels treballadors públics. Una primera presa de contacte on la corporació ha pogut valorar la visió dels joves envers la funció del treballador públic, on també s’han trencat els diferents estigmes presents en la societat. “Quasi tots començaran a treballar amb feines d’àmbits que els agraden a ells. Això va lligat també a una vocació i crec que és una oportunitat pels joves de la parròquia” ha esmentat Bafino.

Finalment, Losada ha declarat que la jornada de dimarts servirà perquè els joves coneguin les expectatives del departament concret, on s’explicaran els seus objectius.

Andorra és jove