Cinc estudiants reben el Premi Nacional a l’Estudi

Cinc estudiants reben el Premi Nacional a l’Estudi

El secretari d’Estat d’Educació i Universitats, Josep Anton Bardina, ha lliurat dimecres a la sala dels emissors de Ràdio Andorra a Encamp el Premi Nacional a l’Estudi als cinc estudiants guanyadors d’enguany. Es tracta d’un reconeixement que s’atorga als alumnes amb el millor expedient acadèmic de batxillerat i batxillerat professional dels tres sistemes educatius. Els guardonats d’aquest curs han estat Jordi Tàpies Bernadó, de l’Escola Andorrana de batxillerat, Ayelén Sánchez García, del Col·legi Espanyol María Moliner, Max Padulo Santamaria, del Centre de Formació professional i Sara Armengol Taboas i Ariana Ines Ribeiro Leite, els dos del Lycée Comte de Foix.

Concretament, el curs vinent Tàpies té previst estudiar el grau en direcció d’empreses i el bachelor en intel·ligència artificial per als negocis a la Universitat Ramon Llull; Sánchez es decanta pel grau en informació i documentació de la Universitat Complutense de Madrid; Armengol vol estudiar el bachelor of science in industrial engineering al Georgia Institute of Technology dels Estats Units d’Amèrica; Padulo té previst cursar el grau en enginyeria informàtica a la Universitat Rovira i Virgili; mentre que Ribeiro ha escollit cursar la licence en droit a la Universitat de Tolosa.

El Premi Nacional a l’Estudi, a banda del reconeixement acadèmic, entrega 3.000 euros a cada guanyador i els subvenciona les despeses de matrícula durant els estudis de formació professional superior o de primer cicle universitari –ja els facin a Andorra o a l’estranger. “Fem una inversió directa cap al talent del nostre país per reafirmar el compromís del Govern amb la formació integral dels joves, acompanyant-los i preparant-los per ser els ciutadans i els líders, no del demà, sinó de l’avui que ja els toca viure”, ha assenyalat Bardina. Enguany es celebra la 22a edició dels premis que ja han permès reconèixer 84 alumnes.

Bardina ha felicitat els guardonats i ha valorat l’esforç, la dedicació i la capacitat de superació dels estudiants que han donat els seus fruits durant aquests cursos, esdevenint els millors alumnes de batxillerat i batxillerat professional del país. El secretari d’Estat ha destacat que els premiats “han demostrat, amb el seu treball constant, que són capaços d’afrontar les dificultats, de créixer davant els obstacles i de triomfar en els seus objectius, i això ens ha d’omplir d’orgull i d’esperança per al futur del nostre país”.

Andorra és jove