8 coses que no saps sobre Shakira

8 coses que no saps sobre Shakira

Shakira és una de les figures més destacables de la música llatinoamericana, és coneguda per la seva veu i per la seva habilitat per barrejar diferents gèneres musicals. A continuació, t’expliquem algunes curiositats sobre ella que potser no sabies:

Shakira és poliglota perquè parla diversos idiomes amb fluïdesa. L’espanyol és la seva llengua materna, però també parla anglès, portuguès i italià; i a més, té coneixements de català, francès i àrab. Aquesta sensibilitat i li ha permès connectar amb una audiència global més àmplia.

Va escriure la seva primera cançó als 8 anys. Des de molt jove, Shakira ha mostrat un gran talent musical, va escriure la seva primera cançó als 8 anys i va signar el seu primer contracte discogràfic als 13. A més, toca diversos instruments: la guitarra, la bateria i l’harmònica.

Té moltes influències musicals: Les influències musicals de Shakira són diverses, incloent el rock and roll, la música llatinoamericana, el pop i fins i tot la música àrab, cosa que reflecteix de la seva herència libanesa. Tot plegat, ho veiem en la seva música, que barreja gèneres i sons de manera única.

El seu primer gran èxit va ser en anglès, amb la cançó “Whenever, Wherever” (2001), Shakira va aconseguir tenir una fama mundial. Va ser el seu primer gran èxit en anglès i va consolidar la seva posició com una estrella internacional.

Té una fundació benèfica. El 1997, Shakira va fundar la Fundació Pies Descalzos, que té com a objectiu ajudar els nens desafavorits a obtenir una educació de qualitat. La fundació ha construït escoles i centres educatius a Colòmbia i ha ajudat milers de nens.

Té nombrosos reconeixements i premis. Al llarg de la seva carrera, Shakira ha rebut nombrosos premis: Grammys, Latin Grammys, MTV Video Music Awards, i molt més; cosa que fa que sigui una de les artistes llatines més premiades de tots els temps.

Actuació a la Super Bowl. Shakira va coactuar a la mitja part de la Super Bowl LIV el 2020 juntament amb Jennifer Lopez, fou una actuació aclamada per la crítica i els fans.

Influència cultural i social. Més enllà de la seva música, Shakira ha tingut un impacte significatiu en la promoció de la cultura llatinoamericana a escala mundial, i també en la sensibilització sobre qüestions socials a través de la seva obra filantròpica.

Andorra és jove

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *