Netflix va néixer en un garatge

Netflix va néixer en un garatge

El gegant de l’entreteniment en streaming va néixer a les acaballes del segle XX quan encara hi havia botigues de lloguer de vídeo. Dos emprenedors visionaris, Reed Hastings i Marc Randolph, van idear un nou concepte per transformar la manera de consumir pel·lícules i sèries de televisió. Era el 1997, quan al garatge de Hastings, Netflix es va posar en marxa per oferir un nou servei de lloguer de DVDs per correu postal.

A continuació, t’expliquem algunes curiositats sobre Netflix:

Una multa de 40 dòlars marca l’origen de Netflix

Els fundadors asseguren que la idea va sorgir perquè Reed Hastings va haver de pagar una sanció de 40 dòlars en una botiga de lloguer de pel·lícules per lliurar fora de termini una cita de vídeo d’Aladdin. Aquest incident va ser clau perquè els dos emprenedors decidissin crear un servei de lloguer de DVD per correu sense càrrecs per retard.

Quin fou el primer DVD?

El primer DVD que Netflix va enviar per correu va ser una simple prova interna realitzada per Marc Randolph i Reed Hastings, cofundadors de l’empresa. L’any 1997, van enviar un DVD de la pel·lícula “Apollo 13” des d’una oficina de correus a una l’altra per comprovar si el disc arribaria intacte. Ara bé, el primer DVD que es va enviar per a un client fou “Beetlejuice”, de Tim Burton.

Una oferta rebutjada

Al 2000, Reed Hastings va oferir vendre Netflix a Blockbuster per 50 milions de dòlars. Blockbuster va rebutjar l’oferta, una decisió que ara sabem que és un dels majors errors en la història dels negocis. Avui, Netflix val centenars de milers de milions de dòlars, mentre que Blockbuster va fer fallida.

De la “taxa Netflix a la creació de contingut original

Netflix va iniciar la seva aposta per al contingut original amb la sèrie “House of Cards” el 2013. Aquesta decisió va venir motivada, en part, per una taxa imposada pels estudis de Hollywood, que volien cobrar més a Netflix pel seu contingut a causa de la seva popularitat creixent. Això va empènyer Netflix a invertir en els seus propis continguts, cosa que va donar lloc a èxits com “Stranger Things”, “The Crown”, i molts més. Algunes d’aquestes produccions han guanyat premis prestigiosos, com Emmys i Oscars, la qual cosa ha consolidat la plataforma en la indústria del cinema i la televisió.

Netflix i el binge-watching

Netflix ha canviat la manera com veiem les sèries, a partir del concepte de “binge-watching” o consum massiu de sèries d’una tirada. La decisió de publicar tots els episodis d’una temporada d’una sèrie al mateix temps va ser innovadora i ha canviat les pautes de consum de contingut audiovisual.

El misteriós algoritme i les seves categories ocultes

Netflix utilitza un algoritme complex  i sofisticat per recomanar contingut als seus usuaris, basant-se en els seus hàbits de visualització. Hi ha centenars de categories ultraespecífiques ocultes que l’algoritme utilitza per classificar el contingut. Aquesta tecnologia ha estat una de les claus de l’èxit de la plataforma, perquè manté els usuaris enganxats amb contingut personalitzat.

La primera incursió a l’streaming va ser casual

Tot i que avui Netflix és sinònim de streaming, la seva primera incursió en aquest servei va ser gairebé accidental. En els seus inicis, l’empresa es va centrar en el lloguer de DVDs, però el 2007 va començar a oferir streaming com un servei addicional sense cost extra. Aquesta oferta va ser tan ben rebuda que va acabar convertint-se en la base del negoci de Netflix, la qual cosa ha marcat l’inici de l’era de l’streaming tal com la coneixem.

Andorra és jove

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *