Descobreix l’art urbà de Barcelona

Descobreix l’art urbà de Barcelona

Barcelona és una ciutat coneguda per l’arquitectura impressionant que ens ofereix i la riquesa de la seva història i cultura, però també és interessant explorar la ciutat a través del seu art al carrer.

Mira amb uns altres ulls el Raval

El barri del Raval, a prop del MACBA, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona, trobaràs un mural de Keth Haring. Aquest barri és conegut per la seva tradició en el grafit i ofereix una varietat d’obres que van des de retrats en stencil de la cantant Amy Winehouse de la mà de l’artista BTOY, fins a murals amb una clara voluntat de crítica social, com l’Àgora Joan Andrés Benítez, dedicat a la memòria d’un veí difunt del barri.

Poblenou, un llenç per als artistes urbans

Poblenou antigament era una zona industrial, ara hi podem trobar edificis moderns i gratacels que serveixen de llenç per a artistes urbans. Destaquen obres com “El tancament del cercle” de Crisa, que reflexiona sobre l’equilibri en els entorns urbans i “Panorama” de Jorge Rodríguez Gerada, un retrat monumental que combina trets de diverses dones del barri per reflectir la diversitat i la comunitat local.

A més, l’espai dels Jardins de les Tres Xemeneies ha estat habilitat per l’Ajuntament de Barcelona per permetre als artistes pintar murals lliurement, cosa que demostra un esforç per integrar l’art al carrer dins de l’estructura urbana de la ciutat.

L’imprescindible petó del Barri Gòtic

Al centre del Barri Gòtic de Barcelona, a la plaça d’Isidre Nonell, just davant de la Catedral de Barcelona, hi ha el famós mural del petó que l’artista català Joan Fontcuberta va anomenar “El món neix en cada besada” l’any 2014. Està format per milers de petites fotografies envidades pels ciutadans que juntes conformen la imatge de dues boques besant-se. Cada foto representa un moment de llibertat, Fontcuberta va crear així un mosaic que és una oda a la diversitat.

Aquestes obres no només embelleixen l’entorn urbà, sinó que també ens conviden a reflexionar sobre temes socials, culturals i mediambientals.

Andorra és jove

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *