La JUVE torna a omplir la capital de talent i festivitat jove

La JUVE torna a omplir la capital de talent i festivitat jove

La Festa de la Joventut 2024 ha estat un autèntic festival que ha reunit a desenes de persones al parc Central. L’èxit d’enguany, però, ha estat en la gimcana urbana on han tingut un total de 17 equips inscrits: 14 de la categoria ‘Pikachu’ (entre 11 i 15 anys) i 3 de la categoria ‘Raichu’ (entre 16 i 20 anys), el que fan un total de 55 inscrits. “Hem donat el tret de sortida a les 16 hores perquè els equips es puguin repartir bé per totes les proves repartides entre Andorra la Vella i Escaldes-Engordany” ha declarat la cap de servei de Joventut i Participació Ciutadana del comú d’Andorra la Vella, Patty Baffino. A més, aquesta ha tingut la col·laboració de 14 entitats compromeses a la seva organització.

“En els concerts d’aquest any hem apostat per talent local, principalment. Trobarem alguns concerts més melòdics i molta cultura urbana, molt rap, una mica de reggaeton” ha explicat Baffino, afegint que són els generes que es fan ara mateix al país. Així doncs, aquesta es veu com una oportunitat per donar a conèixer el talent nacional, que sovint queda amagat per la poca difusió. A banda, enguany es compta amb la col·laboració de ‘Catalunya Freestyle’, una iniciativa de rap improvisat en català que es realitza per primera vegada a Andorra. “És una iniciativa d’inclusió que es fa en diferents barris de les ciutats catalanes que pretén valorar, per una banda, la cultura urbana, i per l’altra, el català” ha esmentat. El format és senzill: s’organitza una batalla de rap entre quatre joves catalans i quatre andorrans on hauran de rapejar en la llengua esmentada.

La jornada ha acabat amb l’actuació de rap en català de Baya Baye. Tot això s’ha complementat amb les diferents activitats per dinamitzar la tarda. “La festa ha buscat aquest any un espai cèntric perquè el que ens interessava era fer una festa més popular” ha revelat Baffino. La JUVE va dirigida als joves, però des de l’organització han esmentat que interessa “que pugui venir qualsevol públic per veure què estan fent els joves”. Aquesta iniciativa de la corporació comunal va néixer el 2005 amb l’objectiu de poder crear un espai per a la joventut andorrana, la qual està més viva que mai.

Andorra és jove