‘Escapatòria’ arrasa al concurs RECcrea

‘Escapatòria’ arrasa al concurs RECcrea
Andorra la Vella.- La peça audiovisual ‘Escapatòria’, creada pels alumnes Carla Solsona, Eden Font i Lea Santuré del Liceu Comte de Foix, ha guanyat el primer premi en la 10a edició del Concurs de curtmetratges RECcrea amb un guardó en efectiu de 700 euros ofert per Pyrénées. Així s’ha anunciat aquesta tarda durant la cerimònia de lliurament de premis, que s’ha celebrat a l’Espai Fòrum de la FNAC-Pyrénées i que ha comptat amb la presència de la ministra de Joventut, Cultura i Esports, Mònica Bonell, el director del Departament de Política Lingüística, Joan Sans, el membre d’Ull Nu i president del jurat del RECcrea, Marc Camardons, un representant de Pyrénées, i la directora general de RTVA, Imma Jiménez. “Aquest any hem superat la quantitat de treballs presentats en l’edició anterior, amb un total de 24 propostes” ha celebrat, la ministra de Cultura. “A més, hem comptat amb una escola nova, el British College. Estem molt satisfets perquè és una institució on s’imparteix l’assignatura de català tot i que l’idioma principal d’ensenyament és l’anglès i, per tant, considero molt positiu que hagin volgut participar en aquest concurs” ha afegit, Bonell.

Pel que fa als altres guardons, el segon premi (500 euros) se l’ha endut Pol Castillon, també del Lycée, per ‘L’escriptor’ i el tercer premi (300 euros) ha recaigut sobre el curtmetratge ‘A contrarrellotge’ dels alumnes Matilde Acosta, Carla De Araujo, Mireie Teixeira, Pablo Rodríguez, Albert Palacios, Jan Laya, Lea Calvet, Joan López, Miquel Da Silva i Carolina Paredes del Col·legi Janer. “També hem observat un augment en la demanda per part de les escoles en les formacions prèvies impartides per l’Ull Nu. Això significa un creixement en la participació i la creativitat, la creativitat i que els treballs cada vegada són de més qualitat” ha destacat, Bonell.

Durant l’acte de lliurament, Camardons s’ha referit a tots els estudiants que han participat en aquesta desena edició i ha manifestat “que és important potenciar l’art i la cultura en les noves generacions”. En aquesta línia, el president del jurat del RECcrea ha agraït a tots els participants el gest d’obrir-se emocionalment a través de les seves creacions, mentre destacava el gran nivell de reflexió present en els curts d’enguany. “Desitjo que, per a alguns, això sigui l’inici d’una carrera” ha apuntat, Camardons.

El RECcrea és un projecte de dinamització organitzat pel Servei de Política Lingüística del Govern per promoure la creativitat audiovisual en català entre els joves i que compta amb la col·laboració de l’Associació Ull Nu, el patrocini de Pyrénées i el suport d’RTVA i dels centres educatius participants. Inclou una fase formativa a les aules, a càrrec d’Ull Nu, que orienta els alumnes en l’elaboració dels guions i els curtmetratges, la direcció d’actors i la supervisió del treball audiovisual.

Andorra és jove