La il·lusió de ser fallaire menor per tradició

La il·lusió de ser fallaire menor per tradició

En Ton Samarra té només 13 anys, però ja coneix molt bé que significa ser fallaire menor. No li ve de nou, els seus pares ja van tenir l’honor de ser-ho a la seva època, i ara, la tradició passa cap al més petit de la família. Una cita que ha significat tot un privilegi per al jove i que l’ha viscut amb l’alegria més gran.

Des de quan ets fallaire?

Vaig començar quan era molt petit, amb tres o quatre anys. Cada any ho he fet, sempre m’ha agradat molt.

Com has esdevingut fallaire menor?

Per poder ser fallaire major o menor has de trobar amb el teu equip l’arvilla amagada a la Vall d’Incles. Es divideixen en dos: la dels grans i la dels nens. Llavors, els guanyadors de l’any anterior són qui amaguen l’arvilla, que en aquest cas ha estat el meu cosí. Competeixen dos equips en jocs, on a com més guanyis, més pistes per trobar-la i qui ho aconsegueixi primer, perquè és el fallaire d’aquest any.

Quant vau trigar a trobar-la?

Ostres! Doncs quasi tot el matí. Vam començar a les 9 i vam acabar prop de les 12.

Què significa per tu ser fallaire menor?

Per mi és molt important perquè ho porto fent tota la vida, però també per tradició familiar. Els meus pares han sigut fallaires i és molt especial.

T’agradaria ser fallaire major?

Sí! Però encara no puc perquè has de tenir mínim 18 anys.

Andorra és jove