Sant Julià escalfa motors per a la seva festa major

Sant Julià escalfa motors per a la seva festa major
Els Amics de les Arts completaran el cartell musical de la Festa Major de Sant Julià de Lòria, que aquest any comptarà amb un total de tres concerts i la presència del grup Figa Flawas, com ja es va anunciar anteriorment. Així ho ha anunciat aquest dimecres la cap del servei de Promoció Cultural, Laura Rogé, qui també ha detallat que el carismàtic trio format per Joan Enric Barceló, Ferran Piqué i Daniel Alegret oferirà una actuació per al públic familiar que tindrà lloc dilluns 29 de juliol a les 20 hores, on es repassaran grans èxits com ‘Jean Luc’, ‘Ja no ens passa’, ‘Louisiana i els camps de cotó’, i on també presentaran el seu nou disc ‘Les paraules que triem no dir’. “Hem detectat que després de la pandèmia molta gent té la necessitat de gaudir de les tardes. Per això creiem necessari portar música de qualitat als més petits, que més tard no podrien estar a la plaça de la Germandat” ha assenyalat, Rogé. “És molt important pedagògicament ajudar que els nens descobreixin artistes que no siguin exclusivament destinats a ells. És important que els comuns promoguem aquest tipus de programacions” ha afegit, per la seva banda, la consellera de Cultura de Sant Julià de Lòria, Teresa Areny.

Enguany, la Festa Major tindrà lloc del 26 al 30 de juliol, coincidint amb la Festa Major d’Escaldes-Engordany, i comptarà amb un total de 68 activitats per a tots els públics i edats: activitats infantils i familiars concentrades a la plaça Rocacorba i de Sant Roc, activitats per als joves amb el Looping Bike i el Zumba Holi com a novetat, actuacions de grups de versions, discomòbils i concerts al centre neuràlgic de la parròquia, i el tradicional programa de ràdio de la festa major dirigit per la Colla Laurediana. De fet, aquesta edició, que comptarà amb un pressupost total de 210.000 euros, es dedicarà a la commemoració dels 40 anys dels gegants i gegantons de la parròquia, amb la presentació d’un monogràfic dedicat als impulsors del projecte i del Llop de la Senyoreta, la primera figura al país que traurà foc per la boca. “La portaran dues persones de la colla castellera i serà bastant espectacular. Ens fa molta il·lusió estrenar-la i batejar-la per la Festa Major” ha celebrat, Areny.

Una altra novetat serà l’ampliació de la Festa Major una hora més durant alguns dies, finalitzant a les 5 de la matinada els dies 26, 27 i 30. Amb relació a aquesta qüestió, com ha indicat Areny, la corporació està treballant amb Govern per a l’ampliació de freqüències del transport públic. A més, es recuperarà l’ambulància medicalitzada, que es trobarà davant de casa comuna, juntament amb el Punt Lila i el punt de conscienciació Rolling And.

Una aposta per la sostenibilitat i pel suport a persones altament sensibles

El comú lauredià aposta per la sostenibilitat i, per això, s’han dissenyat tres accions en aquesta línia per a millorar les festes. De fet, Areny ha explicat que les ampolles d’aigua dels artistes se substituiran per dispensadors d’aigua, es durà a terme una prova pilot de gots de festa major i, amb la voluntat de reduir el malbaratament d’aigua, totes les activitats d’aigua es traslladaran a la piscina. A més, s’implementarà ‘l’hora silenciosa’, durant la qual cada dia, durant una hora, s’eliminarà l’excés de llum i so en alguns espais per permetre que persones amb espectre autista puguin gaudir de les festes. “Cada dia ho farem durant una hora diferent perquè aquesta acció pugui arribar a diferents públics” ha assenyalat, Areny, qui ha indicat que la programació completa ja es troba disponible al web del comú.  

Andorra és jove