Escaldes aposta per Vicco i Stay Homas per a la festa major

Escaldes aposta per Vicco i Stay Homas per a la festa major

Escaldes-Engordany acollirà la festa major del 24 al 27 de juliol, permetent així que no coincideixi amb la de Sant Julià de Lòria. Tot i manifestar des de la Unió Pro-Turisme que la voluntat principal és “arribar a tothom”, la novetat més important és l’ampliació d’horari i d’oferta d’activitats per als més petits. La cònsol major del comú d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, ha destacat que segueixen la mateixa filosofia de sempre, activitats de tots tipus: lúdiques, esdeveniments esportius i concerts, entre altres. Per aquest motiu, tot i ampliar l’horari per als més petits, és una festa pensada per a tots els públics, i el programa inclou propostes per als nens però també per a la gent gran i activitats i actes més tradicionals. D’entre totes les actuacions ressalten grans noms com Vicco i Stay Homas.

El tradicional repic de campanes, la gran trabucada que anirà a càrrec dels trabucaires de la Unió Pro-Turisme d’Escaldes-Engordany i el recorregut pels carrers de la parròquia anunciaran l’inici de la Festa Major 2024. Juntament amb el pubillatge de la parròquia, acompanyaran la cercavila que passarà per l’avinguda Carlemany i que finalitzarà al carrer dels Veedors.

D’entre totes les actuacions ressalten grans noms com Stay Homas i Vicco, dos concerts que se celebraran el 26 i 27 respectivament, ambdós a l’aparcament dels Veedors. En l’oferta d’activitats musicals, l’organització ha apostat també per artistes del país, ja que com han assegurat des de la Unió Pro-Turisme, es vol donar a tothom l’oportunitat de poder-hi formar part. D’altra banda, hi actuaran l’orquestra Maravella (divendres 26 de juliol) i Cimarrón (dissabte 27 de juliol). La música tradicional hi tindrà també cabuda amb les havaneres de Xarxa, que aniran acompanyades del repartiment de rom cremat (dijous 25 de juliol) al parc de la Mola, i amb l’audició de sardanes de la Cobla Ciutat de Manresa (divendres 26 de juliol) a la plaça de l’església de Sant Pere Màrtir, acompanyada d’un aperitiu (ofert per la UPTEE). Al parc de la Mola també es faran tasts de vins (divendres 26 i dissabte 27 de juliol). El president de la Unió Pro-Turisme, Jaume Ambor, ja ha avançat que el dimecres i el dijous la festa acabarà a les quatre de la matinada, mentre que el divendres i el dissabte s’allargarà a les cinc.

La gastronomia també pren importància augmentant de les vuit foodtrucks amb les que es comptaven l’any passat a disset aquest any.

Pel que fa a les activitats per als més petits, destaquen l’adquisició de l’inflable en forma de tobogan aquàtic més gran d’Europa, que serà instal·lat a la rampa del prat del Roure. Així mateix, els inflables estaran disponibles quatre hores al matí i quatre hores a la tarda. Alhora, al llarg de les quatre jornades de festa, tota la zona del prat del Roure comptarà amb taules de fusta on es realitzaran diversos tallers més artístics per la canalla. El dijous, La Musa: espai creatiu, serà l’encarregada de fer un seguit d’activitats (fer polseres, pintar dibuixos, pintar cares, jocs diversos), per donar vida als més petits de la parròquia.

L’esport serà també un dels grans protagonistes, cada matí al prat del Roure hi haurà futbolí humà, futbol, diana, jocs de fusta, entre d’altres. Es farà un torneig de pàdel per a famílies a les pistes de Caldea (cal inscripció prèvia a www.unioproturisme.com). També hi haurà una exhibició de taekwondo (27 de juliol) i activitats de zumba amb Tamara Martos i ioga amb Albina Furman.

Andorra és jove