Com vivim l’amor en l’era digital?

Com vivim l’amor en l’era digital?

L’era digital ha transformat, en alguns casos, la manera de viure, d’experimentar i d’expressar l’amor. Els avenços tecnològics han fet emergir nous tipus d’amor i han aflorat noves maneres de relacionar-se. 

L’amor a distància ha existit sempre però en l’era digital s’ha intensificat. El fet que sigui més fàcil de comunicar-nos en línia permet que les relacions a distància siguin més viables. Així, les parelles que viuen en diferents ciutats, països o continents poden mantenir una relació més propera a través de videoxats, missatgeria instantània i xarxes socials, perquè la barrera de la distància física no sigui tan gran.

També podem trobar relacions purament virtuals. Ens referim a interaccions que tenen lloc únicament en mons virtuals, és a dir, en videojocs o en metaversos en què les persones interactuen a través d’avatars.

Un altre tipus d’amor és el platònic, que sempre ha existit però que podríem dir que en l’era digital s’han incrementat.  Les amistats que es formen en línia poden evolucionar en relacions significatives que moltes persones consideren igual d’intenses que les relacions romàntiques presencials. El fet de no saber realment qui hi ha darrere la pantalla pot fer que l’amor cap a l’altra persona sigui encara més profund emocionalment.

Finalment, hi ha el ghosting i relacions efímeres. La cultura de les cites en línia ha donat lloc a un nou fenomen en què les relacions poden ser molt breus i sovint acabar abruptament i sense cap explicació, estem parlant del maleït ghosting

De fet, totes aquestes maneres d’entendre i de viure l’amor sempre han existit, no són noves, el que ha canviat és la manera d’interactuar, ara bé la tecnologia ens ha brindat l’oportunitat de comunicar-nos i de relacionar-nos de noves formes.

Andorra és jove