Consells per navegar a la xarxa de manera segura

Consells per navegar a la xarxa de manera segura

La seguretat en línia és un aspecte essencial en la nostra vida digital. És crucial que estiguem ben informats sobre els riscos i les pràctiques segures. Per això, és important que coneguem les eines adequades per gaudir dels avantatges de la connectivitat digital sense comprometre la nostra seguretat i privacitat:

Contrassenyes potents

Una contrasenya complicada és la primera línia de defensa contra l’accés no autoritzat als comptes en línia. Cal que utilitzem contrasenyes diferents i que no siguin fàcils.

Actualitzacions de software

Les actualitzacions de software contenen correccions de seguretat importants que protegeixen els dispositius contra vulnerabilitats conegudes. És essencial mantenir els dispositius actualitzats per evitar atacs informàtics.

Verificació en dos passos

La verificació en dos passos proporciona una capa addicional de seguretat mitjançant un segon factor d’autenticació, com un codi generat per una aplicació o un SMS.

Navegació privada i segura

Utilitzar eines com la navegació privada i les xarxes privades virtuals (VPN) pot ajudar a protegir la privacitat en línia i evitar la vigilància no desitjada.

Antivirus i anti-malware

Hi ha una gran varietat de programes antivirus i anti-malware disponibles que poden protegir els dispositius contra amenaces en línia. És important instal·lar i mantenir actualitzades aquestes eines de seguretat.

Extensions de navegador per la privacitat

Les extensions de navegador com HTTPS Everywhere, Privacy Badger i uBlock Origin poden ajudar a protegir la privacitat en línia perquè bloquegen anuncis intrusius i altres seguiments no desitjats.

Andorra és jove